Storleksguide

Vilken storlek ska jag ha på min utomhusdusch?

Om du är osäker på vilken storlek på din utomhusdusch som passar dina önskemål och behov har vi gjort en liten guide baserad på våra rekommendationer och erfarenheter från både funktionstester och från våra kunder. Fördelen med alla våra utomhusduschar är att de inte får slut på varmt vatten. Du får varmt vatten i alla duschar oavsett storlek, så länge det finns gasol i gasololflaskan.

Det som skiljer storleken på utomhusduschar åt, är vattentrycket och hur mycket vatten som kommer ut ur duschhuvudet. Utomhusduschen med gasololvärmare skiljer sig alltså från andra utomhusduschar på marknaden genom att ha obegränsat varmt vatten tillgängligt. Så är inte fallet med en utomhusdusch som till exempel värms upp av solen och därmed bara har en begränsad mängd varmvatten, och när de används behöver nytt vatten först värmas upp innan du får varmt vatten igen. Men vilken storlek på utomhusduschen passar dig och dina behov?

En 8 liter / min utomhusdusch är lämplig för dig som vill kunna ta en lättare dusch i trädgården. Till exempel för att skölja av dig saltvatten och sand från kroppen efter en tur på stranden. Eller ta en varm dusch en sommardag. Denna storlek är också perfekt för platser där du har lägre vattentryck, t ex i husvagnen.

En utomhusdusch på 10 liter / min passar dig som vill kunna ta en varm dusch då och då, och som inte har några önskemål och behöver kunna tvätta långt hår snabbt etc. Vi rekommenderar att denna modell till exempel i stugan så att du kan ta en dusch efter en tur på stranden, efter bad i poolen eller för att kunna skölja av dig efter en tur i vildmarken.

En utomhusdusch på 12 liter / min passar dig som vill ha lite mer än vad du kan få på 10 liter / min, men inte behöver ha en dusch som ger exakt samma upplevelse, som när du tar en dusch i badrummet inomhus.

En 16 liter / min utomhusdusch är lämplig för dig som vill kunna ta en ordentlig dusch i trädgården, med hårtvätt etc. Med denna modell får du ett högt tryck på vattnet, och gör det möjligt att ta en dusch i trädgården som du brukar göra i badrummet. Vi rekommenderar denna modell för t ex kolonistugor, där din utomhusdusch är det enda stället du kan duscha på.

En 18 liter / min utomhusdusch passar dig som vill ha ännu lite mer. Med denna dusch är det tillräckligt med tryck på vattnet för att kunna ta en varm dusch i alla slags väder. Den är perfekt för dig som vill kunna tvätta långt hår etc. Den kan också användas för att värma t ex ditt utomhusbadkar. Med en dusch på 18 liter / min blir vattnet också varmare än med de mindre storlekarna, vilket kan vara bra för dig som vill kunna fylla ditt badkar eller för dig som vinterbadar.

Sammanfattning av rekommendationerna: om du vill kunna tvätta långt hår och ta en ordentlig dusch rekommenderar vi en utomhusdusch som är över 12 liter / min. Om du bara vill kunna ta en snabb dusch och skölja av dig rekommenderar vi en utomhusdusch som är mindre än 12 liter / min.